Arkiv
Facebook

Login

Login

S5 Box Login

Login

Et judokast blir delt opp i tre faser, Kuzushi, Tsukuri og Kake. Disse tre fasene glir ofte over i hverandre slik at det kan være vanskelig å skille de 100% fra hverandre. Den første fasen av et judokast er Kuzushi som vi kan oversette til norsk med balansebrudd. Balansebrudd kan vi f.eks skape med å dra og skyve motstanderen vår slik at han/hun mister balansen. Eller en annen måte kan være å finte et kast slik at det skapes en reaksjon som gjør at motstanderen kommer ut av balanse. På bilde ser vi at gutten med rødt belte trekker i gutten med hvit belte slik at han kommer fremover og ut av balanse. (Kuzushi)

Kuzushi

Den neste fasen er Tsukuri som handler om å komme seg i posisjon til å kunne kaste. Det nytter ikke å kaste når vi står langt vekke fra motstanderen. Det gjelder å komme tett inn på motstanderen i denne fasen. På bildet ser vi Ingrid Alice som har fått til et kjempebra balansebrudd og er på vei fremover med foten for å kaste O Soto Gari. Dette bilde viser både et godt balansebrudd (Kuzushi) og Tsukuri. (det mangler bare å få frem foten så er hele Tsukuri fasen oppnådd).Tsukuri

Den siste fasen og den enkleste er Kake, som er selve judokastet. På bilde ser vi at gutten med rødt belte har oppnådd både Kuzushi og Tsukuri på sin motstander og da går det bare en vei, og det er nedover. Ippon!

Kake1Kake2      

ANTIDOPINGPOLICY

1. Verdiprofil

I Sandnes Judoklubb står idrettens grunnverdier i fokus. Mot, Respekt, Ærlighet, Fellesskap er viktige verdier i judo og i vår verdiprofil som skal prege hele vår virksomhet, både i og utenfor treningslokalet. Vi som er medlem av Sandnes Judoklubb tar avstand fra all bruk av dopingmidler og arbeider i tråd med vår verdiprofil som rent idrettslag.

Les mer