FAQs
Facebook

Login

Login

S5 Box Login

Login

Ofte spurte spørsmål 

Denne FAQ er ment som en grunnleggende hjelp for nybegynnere og foreldre/foresatte som vil lære mer om judo og Sandnes Judoklubb. Hvis du har spørsmål som ikke er tatt med her, ta gjerne kontakt med klubbleder.  

Hvor gammel må en være for å begynne med judo? Sandnes Judoklubb har tilbud for alle, fra 3 til 100 år. Barn mellom 3-6 år starter på knøttepartiet, de mellom 6-12 år på startkurset for barn og 13-16 åringer på startkurset for ungdom. Alle fra 16 og opptil 100 år kan begynne på Judo for alle som er et tilbud både for nybegynnere, og ikke minst for de som ønsker litt roligere trening tilpasset modne kropper. 

Hva koster det å trene judo? Det avhenger av hvilket parti du går på. Prisene for kursene og partiene står under menypunktet Judokurs. Der står også priser på judodrakter. Medlemsavgiftene faktureres hvert semester, dvs. vår og høst, og inkluderer medlemskap, treningsavgift og forsikringer. 

Hvor trener dere? Sandnes Judoklubb trener i Sandnes Kampsportsenter, Hovebakken 7, 4306 Sandnes. Senteret eies og drives av Sandnes Judoklubb sammen med tre andre kampsportklubber.  

Er det mye skader i judo? Nei, og noe av grunnen til dette er at vi trener på to lag med myke matter som til sammen er 10 cm tykke. I tillegg brukes instruktørene mye tid på å lære utøverne riktig fallteknikk på nybegynnerpartiene. 

Hva er gradering? I judo starter alle, uavhengig av alder, med hvitt belte. Normalt går man opp til en praktisk prøve (gradering) etter et halvt år med trening. På en gradering skal man vise de teknikkene i forhold til den beltegraden en går opp til. For barn og ungdom det vanlig at en graderer seg til et ”halvbelte”, dvs. ”halvt gult belte”, etter utøveren har gjennomført startkurset. For å få et ”helt gult belte” kreves det totalt 25 treningstimer og det anbefales at utøveren fyller åtte år i løpet av året. Jo høyere beltegrad en graderer seg til, jo høyere krav er det til antall treningstimer og hvilke teknikker som må beherskes. 

Hvilke beltefarger er det i judo? Første belte er hvitt, deretter gult, oransje, grønt, blått, brunt og til slutt svart. For barn under 13 år kalles beltene ”mon-belter” (med hvit stripe) og for senior ”kyu-belter”.  

Hvordan melde på stevner og samlinger? Stevner og samlinger blir publisert på klubbens hjemmesider, Facebook og det blir delt ut informasjon på trening. All informasjon om deltagerkrav, pris, sted og datoer blir oppgitt i invitasjonen. 

Hvordan foregår en judokamp? Normalt vil trenerne gå gjennom dette med utøverne før et stevne. Klubben kommer også til å lage en video som forklarer hvordan en kamp gjennomføres og hvordan den dømmes. Denne videoen vil legges ut på Sandnes Judoklubb sine hjemmesider når den er ferdig.

ANTIDOPINGPOLICY

1. Verdiprofil

I Sandnes Judoklubb står idrettens grunnverdier i fokus. Mot, Respekt, Ærlighet, Fellesskap er viktige verdier i judo og i vår verdiprofil som skal prege hele vår virksomhet, både i og utenfor treningslokalet. Vi som er medlem av Sandnes Judoklubb tar avstand fra all bruk av dopingmidler og arbeider i tråd med vår verdiprofil som rent idrettslag.

Les mer